#03 Slim omgaan met email

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
17,50
Begin
This programma is currently closed

ZO houd je tijd over

Ondernemen is een lifestyle, daar ben je inmiddels wel achter gekomen. Je kunt dag en nacht werken als je wilt, ideeën genoeg. Het houdt eigenlijk nooit op.
Heb je het gevoel dat je geleefd wordt door de geluidjes en envelopjes die verschijnen door o.a. e-mail en social media kanalen? Vooral op je smartphone? En kijk je meer dan 2 keer per uur op je telefoon of er nog berichtjes of nieuwtjes zijn? En word je daar best een beetje onrustig van?
Dan is dit werkblad voor jou.

Ondernemen is topsport en er komt ontzettend veel informatie op je af. Steeds meer. De hele dag door. Mail, nieuwsbrieven, social media berichtjes, sms-jes en ga zo maar door. Je kunt de hele dag druk zijn met het opzoeken van nieuws en het reageren op berichten. Je loopt de kans hiermee niet meer toe te komen aan de belangrijke dingen. Die dingen waar je bedrijf succesvoller van wordt. Hoe zorg je dat je overzicht houdt in de hoeveelheid informatie die op je afkomt? Dit werkblad gaat over het slim omgaan met e-mail en andere afleidingen.

Wat leer je?

  1. Effectiever om te gaan met je e-mail en andere afleidingen
  2. Meer tijd te creëren om aan belangrijke dingen (voor jouw bedrijf) te werken
  3. Meer rust in je werk te ervaren omdat je grip houdt op je tijd

Wat heb je nodig?

  • Laptop/PC/smartphone/tablet met Outlook (of ander E-mailprogramma)
  • Je (elektronische) agenda
  • Pen (bij papieren agenda)
ZO maak je verbinding

Tip #1

  • Je kunt er ook voor kiezen om je e-mail op slechts 1 kanaal te laten binnenkomen, bijv. alleen op je vaste computer. Zo plan je veel bewuster de tijd in om je mail te lezen en beantwoorden en wordt je onderweg of tijdens een afspraak niet steeds afgeleid door binnenkomende mail op je telefoon.
  • Daar waar in dit programma 'mail' staat, kun je ook berichten en notificaties via andere kanalen lezen.